top of page
  • Фото автораsetupvin

ТОП-5 визначних ораторів світу




Сучасний світ – це постійна комунікація. Через діалог, мистецтво, новини, Твіттер 🐦 Нескінченна кількість думок і поглядів, з якими ми, часто, можемо не погоджуватись, можемо відкрито протистояти їм, а може, в нас є власні ідеї, які ми хочемо поширювати і відстоювати 💡


Часто, наші ідеї є важливими і здатні сприяти змінам навколо нас. Проте ми не завжди знаємо, як правильно їх формулювати зрозуміло, переконливо і логічно побудувати.


Як це робили одні з найвизначніших ораторів у світовій історії 🤔 Читайте в каруселі!


Демосфен

З юних років він був скромний мав слабкий голос і коротке дихання, проте мріяв виступати на публіці і доносити народу свої думки. Працюючи над своїми недоліками, він набирав у рот камінчики і вимовляв промови на березі моря, намагаючись звучати голосніше за хвилі. Ці та інші тренування зробили його одним із найвидатніших риториків усіх часів.


Лісій

Афінянин Лісій був чудовим риториком. Історія свідчить, що його промови відрізнялися виразністю, оригінальністю, чіткістю, логічністю, стислістю, продуманістю. Він часто використовував гумор та іронію, що особливо подобалося публіці. Промови Лісія написані так жваво, що здається, ніби на наших очах відбувається засідання суду.


Авраам Лінкольн

XVI президент США Авраам Лінкольн славився красномовством. Через тяжке становище сім'ї він навчався в школі зовсім недовго і багато чого осягав самостійно, у тому числі ораторську майстерність. Відомо, що теми майбутніх виступів він обговорював мало не з кожним зустрічним, внаслідок чого настільки звикав до своєї мови, що на публіці вона звучала як імпровізація.


Вінстон Черчілль

Репетируючи виступи, Вінстон Черчілль продумував не лише текст, а й міміку, жести і навіть становище ніг, знаючи, що може впливати на публіку як словесно, так і невербально. Свої легендарні висловлювання він складав заздалегідь. А загалом його мова відрізнялася великою кількістю метафор, природністю, емоційністю.


Аристотель

Приділяє велику увагу стилю мови. На його думку змішання різних стилів у мові – найбільший недолік,позбутися якого потрібно в першу чергу. На його думку, оратор не повинен говорити «злегка» про важливі речі і урочисто про дрібниці, не повинен призначати свою промову великою кількістю епітетів, порівнянь та метафор. Проте необхідно вміти поводитися з аудиторією, збуджувати її увагу дотепним жартом та ліричним відступом.


Доносити власні ідеї чітко, зрозуміло і структуровано – це важливі навички, без яких було б важко ефективно комунікувати з людьми. Тому запрошуємо на курс Debate+, де ти зможеш навчитися говорити так само вільно, як Демосфен, і переконувати, як Черчиль. А також почнеш почуватися впевненіше під час виступів 👨‍🎓

4 перегляди0 коментарів

Будемо на зв'язку

Підпишись на нашу розсилку і слідкуй за актуальними подіями.

Дякуємо, що підписалися.

Партнери

bottom of page